Verlanglijstje 2014: De wijnen van de Côte Roannais!

foto's-sep-2013-041

2014 komt eraan. Wat zal het ons brengen? De vroege sneeuw zoals afgelopen jaar? Trendwatchers zeggen dat we zullen starten met ijs te dringen in onze wijn. Het drinken ijs in wijn wordt als steeds minder een taboe.

Trendwatchers zeggen dat naast de Vermentino, de Gamay druif een goede kandidaat is. Omdat de Gamay druif een populaire Côte Roannais zal dit wijn gebied dan ook herontdekt worden. Zeker de kleinere wijnboeren zijn erg leuk om te bezoeken.

De wijnvelden van de Côte Roannais hebben een Appellation d’Origine Contrôlée sinds 1994. Een van die wijngaarden is van de wereld beroemde familie Michel Troisgros. Die wijnen vind je bij de exquise gerechten waarvan je kunt genieten in het drie sterren restaurant van Troisgros. Deze culinaire hotsport heeft al meer dan 40 jaar 3 Michelin sterren.

Mariage at Les Bardons

Chateau Les Bardons ligt mooi op een steenworp afstand van de Côte Roannais. Een prachtige plek om te verblijven tijdens het bezoek aan deze regio. 

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om verschillende wijnhuizen te bezoeken zoals Maison J.B. Clair. Een wijnhuis in Renaison dat haar oorsprong heeft uit 1896. Wijnmaker Guido D’Antonia kan je dan ook enthousiast vertellen over de proces van wijn maken, en speciaal natuurlijk de mousserende. Voor ons staat de Brut als top favoriet te boek. Waamee we dan ook veel gasten op Les Bardons hebben verwelkomt.

Trakteer jezelf met je familie en vrienden de luxe om een kasteel te bewonen tijdens je vakantie. Chateau Les Bardons heeft haar karakter met de oude sfeer, maar ook het moderne van deze tijd samengevoegd.

Kom genieten aan het verwarmde zwembad en kom nippen aan de heerlijke wijnen die deze omgeving te bieden heeft.

Recent posts

Rose tijd!

Rose tijd! Onze gasten genieten vollop op Les Bardons. Zij hadden in de gaten dat het niet te laat was om het maximale uit de

Read more »

Quatorze Juillet 2020

July 14, 2020. Het is misschien we meer belangrijk dit jaar om Unity samen te vieren. Geniet van de festiviteiten, Bonne Fête Nationale! #Liberté #Égalité

Read more »

Kerstperiode

Chateau Les Bardons is weer fantastisch gedecoreerd! We wensen dan ook iedereen een fijne kerst en een goed uiteinden!

Read more »