Keuken & Eetkamer

De keuken is volledig en compleet uitgerust. De eetkamer is voorzien van een antieke schouw met grote openhaard. De originele mozaïekvloer is nog helemaal intact en geeft deze kamer een heel eigen cachet. Centraal en uitnodigend staat de lange oude Franse eettafel van liefst 4 meter met 12 comfortabele fauteuils. Lekker uitgebreid Winen&Dinen dus …ook met kleine prinsjes en prinsesjes. Daarvoor hebben we een Tripp trapp en een babykinderstoel klaar staan.

Natuurlijk kun je gaan eten in de vele leuke restaurantjes in de buurt. Van mooie sterren restaurants tot leuke dorps restaurant waar je een Menu du jour kan eten. Ook catering van de lokale cateraar uit La Pacaudiere is mogelijk. Maar ’thuis’ koken in je eigen keuken kan natuurlijk ook!

De keuken is ingericht met een stoere RVS SMEG aanrecht en is zeer volledig uitgerust. Compleet met groot fornuis, brede oven, grote koelkast met vriezer, een Magimix keukenmachine en een Nespresso-apparaat. Er zijn professionele SIGG kookpannen en goede messen. In de enorme antieke kast vindt u meer dan voldoende bestek, servies, glaswerk, diverse handige keuken benodigdheden.

Hier koken met de zelf gevonden schatten op de lokale weekmarkten is een waar feest. Supermarkt ATAC is op loop afstand.  Deze supermarkt heeft een prima assortiment om een heerlijke maaltijd te bereiden en iets leuks om bij te drinken.

De Bourgondiër in u kan zijn of haar hart ophalen en zich werkelijk ontpoppen als een Chef op een Chateau. Omgeven door de streken Bourgogne, Auvergne en Lyonnais, bevindt u zich met recht in Frankrijks gastronomische hart. Met de beroemde producten uit deze streken (Charollais runderen, Bourgogne-wijnen, kazen, etc.) maakt u de heerlijkste gerechten. Op de verschillende weekmarkten in de buurt zoals die op maandag in Marcigny kunt u de streek producten kopen.

Als u niet zelf wilt koken, ook bijvoorbeeld voor één of enkele dagen, dan hebben we de mogelijkheid om een chef aan huis te laten komen. Gebruik hiervoor de volgende link. In het centrum van La Pacaudiere vlak naast de Bea Bar is een lokale traiteur. Deze kan snel schakelen en vaak al de dag erna de heerlijkste gerechten serveren. Dit zijn vaak de traditionele Franse gerechten, maar in overleg is veel mogelijk.