Proef de Franse keuken

Restaurants in overvloed. In Frankrijk is lekker eten heel belangrijk. De Franse keuken staat nog altijd bol van traditie. Als u restaurants in de buurt bezoekt, treft u op de kaart nog vele klassieke Franse gerechten, naast natuurlijk de (regionale) specialiteiten en de typische ingrediënten uit de streek.

Roanne

Er zijn diverse goede restaurants in de omgeving. Meest spectaculair is zonder twijfel het befaamde Troisgros in Roanne, op slechts 20 kilometer afstand, dat al 40 jaar onafgebroken (!) drie Michelin-sterren bezit. Voorproeven bij Le Central is natuurlijk ook een optie. Verbaas u gerust over de kwaliteit en de pure sfeer van kleine eenvoudige restaurants, waar Franse werklui hun plat du jour nuttigen.

Iguerande

In Iguerande, een kwartier rijden, kunt u de oliemolen van J. Leblanc bezoeken. De verrukkelijke olies van Leblanc, waarvan enkele tot de beste ter wereld worden gerekend, worden nog op ambachtelijke wijze gemaakt.
Bij Iguerande heeft Michel Troigros zijn derde restaurant La Colline du Colombier geopend, helemaal à la campagne, in een oude boerenhoeve.

La Pacaudière

Enkele kilometers van La Pacaudière ligt restaurant La Borde waar ‘grenouilles’ (kikkerbillen) de specialiteit van het huis zijn. Super leuk restaurant waar reserveren een must is. Het is een leuke wandeling er naar toe.

Le Crozet & St Haon Le Chatel

Direct naast La Pacaudière ligt het prachtige middeleeuwse dorpje Le Crozet. De auberge is zeker een aanrader. Leuk om even doorheen te wandelen (auto-luw). Dat geldt ook voor het aangename St Haon Le Chatel, een prachtig dorp, met een hele bijzondere, gekoesterde sfeer. Bezoekt u hier het karakteristieke Le Passage Secret, met tuinterras tussen eeuwenoude muren, waar u van een kir of pastis geniet. Even verderop kunt u voortreffelijk eten bij Le Garde Manger. Super leuk restaurant met een menu de jour.

Ambièrle

In Ambièrle heeft restaurant Le Prieuré in het voorjaar van 2009 een eerste Michelin-ster ontvangen.

Arfeuilles

In Arfeuilles ongeveer een half uurtje rijden bestieren Elly en Marcel Auberge du Précontent. Op uitzending gemist: Ik Vertrek; Elly en Marcel  (klik op link) kun je zien hoe ze daar zijn begonnen. Een gezellig restaurant of voor een leuke borrel!

Een chef op Les Bardons

Maar natuurlijk is het ook mogelijk om in de SMEGG keuken van Les Bardons heerlijke hapjes te maken. Of zelfs een chef aan huis te boeken. Volg de link om dit te organizeren.