De lekkerste wijnen vind je in de regio

Als u een wijn-liefhebber bent, of u nu een kenner bent of nog maar net wijn begint te ontdekken, is er in de directe omgeving van Les Bardons genoeg te beleven.

Bezoekt u bijvoorbeeld eens de minder bekende wijn van de  wijnstreek Rhone – Côte Roannais en ontdek de Vins de la Côte Roannaise, op slechts enkele kilometers van La Pacaudière. De rode wijnen en rosés – met hun eigen appellation controlée – worden gemaakt van de Gamay druif, genaamd Saint Romain. De Côte Roannais wijnen zijn in Nederland niet breed bekend en zijn het ontdekken meer dan waard. Check de website. Verschillende wijnhuizen zoals in Ambierle zijn te bezoeken, bijvoorbeeld Domains des Palais een wijnhuis dat op biologische wijze haar druiven verbouwd. Natuurlijk is dan proeven een mogelijkheid. En wat is leuker om dan een doos mee naar het Chateau te nemen. Ook JB Clair in Renaisson is een leuk wijnhuis. Waar je ontvangen wordt kunt proeven en gezellig wat mee kunt nemen. Voor de rest van de vakantie of voor thuis.

Ook de vermaarde Bourgogne ligt niet ver weg. Een verblijf in Chateau Les Bardons is een prima gelegenheid om een mooie ”route des vins” te rijden, een kijkje te nemen in, en de geur op te snuiven van de kelders in de vele beroemde wijnchateaux die de Bourgogne rijk is.

Veel meer bekendheid geniet de Beaujolais, waar u vanuit het Chateau in een uurtje naar toe rijdt. De Beaujolais kent bijzondere en mooie wijnen zoals Beaujolais-Villages, Juliénas, Saint-Amour, Chénas, Moulin à Vent, Fleurie, Chiroubles, Régnié, Morgon, Côte de Brouilly, Brouilly mooie beroemde cru’s en is daarnaast alom bekend vanwege de Beaujolais Primeur, de wijn van de laatste oogst die de derde week van november ten doop wordt gehouden. Dit is een jaarlijks terugkerend feest waar heel Frankrijk naar uit kijkt.