Sporters vanuit Les Bardons

Golf, fietsen, mountainbiken, het gebied rondom Domain Les Bardons leent zich uitermate geschikt voor de verschillende sporters. Op 20 minuten kunt u kano’s huren en strijden tegen de stroming van de Loire rivier.

Golf

Chateau Les Bardons is ook een ideale uitvalbasis voor fijne golfvakantie. Met heel veel charme en sfeer in het oude hart van Frankrijk en met de mogelijkheid te golfen op verschillende afwisselende golfbanen in de prachtige omgeving, dichtbij de Loire en dichtbij het centraal massief. Voor de sporters is er al een een fijne golfbaan op slechts 13 km. Het prachtige en authentieke Maison is self-service (overigens willen wij graag voor u ook de catering verzorgen) en is comfortabel en compleet uitgerust voor 8 personen. Ideaal dus voor een klein golf-liefhebbend gezelschap. En na het golfen is het heerlijk bijkomen in het park of middels een frisse duik in uw eigen zwembad (ook het gemeentelijk zwembad ligt op een paar minuten afstand lopen). Golft u een dag niet, dan kunt u een heerlijke route des vins rijden, prachtige wandelingen en fietstochten maken door de natuur of door omliggende (soms middeleeuwse) dorpen of de mooie en boeiende stad Lyon bezoeken

Chateau Les Bardons biedt u mogelijkheden voor een perfecte golfvakantie gecombineerd met rust & natuur, gastronomie en grootstedelijke cultuur.

Aantal golfbanen binnen een straal van ca. 70 km: 5

Langlaufen en skiën

In de wijde omgeving zijn goede mogelijkheden om te langlaufen. Bijvoorbeeld in de Monts de la Madeleine of in de Montagne Bourbonnaise. Voor getrainde langlaufers zijn er de pistes van Lavoine (55 km). Skieën, snowboarden of mountainboarden kan al op 30 km afstand in La Loge des Gardes (www.logedesgardes.com). Dit skigebied ligt op de top van de Montagne Bourbonnaise (blauwe, groene en 2 rode pistes). Iets verder weg (1 uur 15 min) ligt het grote skigebied Chalmazel met alle uitgebreide faciliteiten (www.station-chalmazel.com).

Op een paar honderd meter ligt het mooie gemeentelijke zwembad. Daar treft u ook een tennisbaan en midget-golf. Maar er is ook een eigen verwarmd zwembad beschikbaar.

Ironmen

Voor de top sporters is e rnatuurlijk ook de Ironman. Ironmen is de naam van een serie wedstrijden van de klassieke langeafstandstriatlon De wedstrijden binnen het ironmancircuit gaan altijd over de volgende klassieke afstanden:

Sinds 2006 worden er ook wedstrijden georganiseerd over de ironman 70.3 afstand. Deze wedstrijd gaat over 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen.

Alle wedstrijden in het Ironman circuit fungeren als kwalificatiewedstrijden voor het Ironman Wereldkampioenschap in Kailua op Hawaï.