Wijn

Als u een wijnliefhebber bent, of u nu een kenner bent of nog maar net wijn begint te ontdekken, is er in de directe omgeving van Les Bardons genoeg te beleven.

 

Bezoekt u bijvoorbeeld eens de minder bekende wijnstreek Rhone – Côte Roannais en ontdek de Vins de la Côte Roannaise, op slechts enkele kilometers van La Pacaudière. De rode wijnen en rosés – met hun eigen appellation controlée – worden gemaakt van de Gamay druif, genaamd Saint Romain. De Côte Roannais wijnen zijn in Nederland niet breed bekend en zijn het ontdekken meer dan waard. Check de website. Verschillende wijnhuizen zoals in Ambierle zijn te bezoeken, bijvoorbeeld Domains des Palais. Natuurlijk is dan proeven een mogelijkheid. En wat is leuker om dan een doos mee naar het Chateau te nemen.

Ook de vermaarde Bourgogne ligt niet ver weg. Een verblijf in Chateau Les Bardons is een prima gelegenheid om een mooie ”route des vins” te rijden, een kijkje te nemen in, en de geur op te snuiven van de kelders in de vele beroemde wijnchateaux die de Bourgogne rijk is.

Veel meer bekendheid geniet de Beaujolais, waar u in een uurtje naar toe rijdt. De Beaujolais kent bijzondere wijnen zoals Beaujolais-Villages, Juliénas, Saint-Amour, Chénas, Moulin à Vent, Fleurie, Chiroubles, Régnié, Morgon, Côte de Brouilly, Brouilly mooie beroemde cru’s en is daarnaast alom bekend vanwege de Beaujolais Primeur, de wijn van de laatste oogst die de derde week van november ten doop wordt gehouden. Dit is een jaarlijks terugkerend feest waar heel Frankrijk naar uit kijkt.

Les Bardons

Montagny

Vino

Were to start?

sneeuw3

JB Clair