Eetkamer & Keuken

De keuken is volledig en compleet uitgerust. De eetkamer is voorzien van een antieke schouw met grote openhaard. De originele mozaïekvloer is nog helemaal intact en geeft deze kamer een heel eigen cachet. Centraal en uitnodigend staat de lange oude franse eettafel van liefst 4 meter met 12 comfortabele fauteuils. Lekker uitgebreid Winen & Dinen dus …ook met kleine prinsjes en prinsesjes. Daarvoor hebben we een Tripp trapp en een babykinderstoel klaar staan.

 

De keuken is ingericht met een stoere RVS SMEG aanrecht en is zeer volledig uitgerust, compleet met groot fornuis, brede oven, grote koelkast met vriezer, een Magimix keukenmachine en een Nespresso-apparaat. Er zijn professionele SIGG kookpannen en goede messen. In de enorme antieke kast vindt u meer dan voldoende bestek, servies, glaswerk, diverse handige keuken benodigdheden.

De Bourgondiër in u kan zijn of haar hart ophalen en zich werkelijk ontpoppen als een Chef op een Chateau. Omgeven door de streken Bourgogne, Auvergne en Lyonnais, bevindt u zich met recht in Frankrijks gastronomische hart. Met de beroemde producten uit deze streken (Charollais runderen, Bourgogne-wijnen, kazen, etc.) maakt u de heerlijkste gerechten. Op de verschillende weekmarkten in de buurt zoals die op maandag in Marcigny kunt u de streek producten kopen. Ook de supermarkt ATAC die op loop afstand van het chateau ligt heeft een goed assortiment om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Als u niet zelf wilt koken, ook bijvoorbeeld voor één of enkele dagen, dan kunnen wij in overleg met u catering mogelijkheden bespreken. Maar dit kan ook ter plekke geregeld worden. In het centrum van La Pacaudiere vlak naast de Bea Bar is een locale traiteur die snel kan schakelen en vaak al de dag erna de heerlijkste gerechten kan serveren. Dit zijn vaak de traditionele Franse gerechten, maar in overleg is veel mogelijk.

Dinning-room with 4m long table at Les Bardons

Chateau Les Bardons